Werving en Selectie Opdrachtgevers

Global Resourcing is sinds 2004 actief op het gebied van werving & selectie voor opdrachtgevers op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten. Wij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van professionals op midden- en hoger kaderniveau.

Vanuit de kantoren op Curaçao en Sint Maarten streven wij naar een hoog niveau aan service waarbij het belang van zowel de opdrachtgever als kandidaat centraal staat.

Bij werving & selectie voor onze opdrachtgevers, ook wel Recruitment genoemd, neemt Global Resourcing het gehele recruitment proces uit handen. Het proces van werven, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan, is vanzelfsprekend in lijn met de strategie en doelstellingen van uw organisatie. De geselecteerde kandidaat komt direct onder contract van de opdrachtgever.

Een goed werving- en selectieproces is strategisch belangrijk voor ondernemingen om concurrerend te blijven, doordat het onderscheid wordt gemaakt door het talent dat aanwezig is, en heeft een directe impact op bedrijfsresultaten.

Werkwijze Werving & Selectie opdrachtgevers

De wervingsactiviteiten van kandidaten zijn binnen Global Resourcing gecentraliseerd en vinden plaats vanuit het kantoor op Curaçao. Bij de werving wordt gebruik gemaakt van verschillende tools, waaronder:

 • Website Global Resourcing;
 • Database Global Resourcing;
 • Persoonlijk netwerk van de verschillende vestigingsmedewerkers;
 • Vacaturebanken;
 • Vak- en dagbladen (print en online)
 • Social media (LinkedIn, Facebook, Twitter);
 • Leveranciers;
 • Overige (online) recruitment tools.

Doordat Global Resourcing al sinds 2004 investeert in bovenstaande recruitment tools zijn wij in staat om de juiste kandidaat in de Dutch Caribbean en/of in Nederland te werven. De kennis en kunde van onze ervaren Recruiters speelt hierbij een belangrijke rol.

Het volledige proces van werving & selectie voor onze opdrachtgevers wordt van voorselectie / screening tot aan de sollicitatiegesprekken op vakkundige wijze uitgevoerd door ons recruitmentteam. Intensieve screening vormt hierbij de basis. Na een 3-ledig voorselectietraject presenteert Global Resourcing een zogenaamde “short list’ van kandidaten. De opdrachtgever bepaalt vervolgens welke kandidaten verder gaan in de procedure en op welke manier dit plaatsvindt, bijvoorbeeld via een telefonisch interview, een videoconference of een persoonlijke ontmoeting. Global Resourcing blijft hierbij naar alle betrokken partijen een begeleidende rol vervullen en kan bijvoorbeeld ingezet worden voor het verzorgen van een referentieonderzoek, een medische keuring en/of een politieel onderzoek.

Tijdens de screening van kandidaten zal zorgvuldig gelet worden op de specifieke wensen van de opdrachtgever met betrekking tot onder andere de affiniteit van kandidaten met de branche, de samenleving en cultuur van de Dutch Caribbean.

 

 

 

Waarom Global Resourcing bij de werving & selectie van uw kandidaten

Het onderscheidende vermogen van Global Resourcing bestaat uit een unieke combinatie van de volgende punten:

 • Jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling en de grondige kennis van het bedrijfsleven en de cultuur in de “Dutch Caribbean”.
 • Kantoren op Aruba, Curacao, St. Maarten en Nederland.
 • De werkwijze van Global Resourcing kenmerkt zich als: professioneel, flexibel, persoonlijk, snel, betrokken en discreet. Daarnaast kunnen wij een stuk begeleiding verzorgen voor kandidaten die zich gaan vestigen in de “Dutch Caribbean”.
 • Global Resourcing staat bekend als een betrouwbare en solide business partner, die een grote verscheidenheid aan personele vraagstukken voor haar rekening kan nemen en in staat is een groot aantal contracten te managen.

Vergoedingen

Onze dienstverlening wordt alleen in rekening gebracht op het moment dat een door Global Resourcing aangeboden kandidaat in dienst treedt bij de opdrachtgever. Tot op het moment van een succesvolle plaatsing heeft deze dienstverlening plaatsgevonden op basis van no-cure-no-pay.